Summa sidvisningar

måndag 8 december 2014

Knäckig äppelpaj

Ugn: 175 grader C.  30 minuter

5 äpplen
150 g smör
2 msk mjölk
1 ½ dl ljus sirap
3 dl havregryn
1 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
kanel

Gör så här
Sätt ugnen på 175 C. Dela och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor. Lägg äpplena i en pajform. Smält smöret i en kastrull, ta av den från värmen och rör i sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Pudra kanel över äpplena innan du fördelar smeten över dem. Gräddas i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Ta ut pajen och låt den vila en stund så blir täcket knäckigt och gott.! Serveras med en kall vaniljsås eller glass.

Källa: Carina Dahlberg