Summa sidvisningar

lördag 30 april 2011

Kräftstjärtssallad

UGN:250 grader: 6 portioner.

  • 2 avokado
  • grönsallad
  • 125 g fryst tärnad mango
  • 1 röd chilipeppar
  • 3 salladslökar
  • ½ citron, pressad saft
  • ½ dl olivolja
  • salt, peppar
  • 250 g kräftstjärtar
  • ½ dl dill
Snittar:

  • 2 dl riven västerbottensost
  • ½ dl hackad dill
  • 6 skivor bröd
1. Dela avokadon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar. Tina mangon. Fördela salladen i sex cocktailglas alternativt portionsskålar och lägg på avokadobitarna och mangotärningarna.
2. Dela, kärna ur och hacka chilin och blanda med strimlad salladslök, citronsaft, olja, salt och peppar. Vänd i kräftstjärtarna och lägg blandningen i glasen. Strö på dill.
3. Snittar: Blanda ost och dill och bred på brödskivorna. Baka i ugn tills de fått fin färg. Dela bröden på diagonalen och servera till salladen

Inga kommentarer: