Summa sidvisningar

måndag 25 november 2013

Pasta

4 portioner   Tid:1 tim 15 min

1 msk olivolja
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
½ finstrimlad röd chili
2 msk tomatpuré
2 burkar hela körsbärstomater ( á 400 g)
1½ msk balsamvinäger
1½ msk socker
½ tsk salt
1 dl hackad oregano

Till servering

500 g färsk spagetti
100 g grovriven parmesan
oregano
svartpeppar

Gör så här

1. Stek lök, vitlök och chili med olja i en kastrull tills det mjuknat utan att få färg. Tillsätt tomatpuré. Stek ca 4 min, rör då och då. Tomatpurén ska bli lätt brun.
2. Häll i tomater, vinäger och socker. Låt sjuda ca 1 tim. Salta och krydda med oregano.
3. Koka pastan. Servera med tomatsåsen och toppa med parmesan, färsk oregano och svartpeppar

Från Mer Smak

Inga kommentarer: