Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Fransk lövbiff med rödvinssås 4 port.

4 Skivor lövbiff 500g
1 gul lök
½ msk smör
4 msk dijonsenap
4 msk hackad persilja
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Rödvinssås:
-----------
1 hackad schalottenlök
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk farinsocker
½ msk olja
3 dl rödvin
1 dl sky
½ dl kalvfond
2 tsk majsena

1: Skala och hacka löken. Stek den mjuk i smör på svag värme.
Blanda med senap och persilja.

2: Bred ut lövbiffarna och fördela lökblandningen på dem. Vik ihop.

3: Sås: Fräs lök,vitlök och farinsocker i olja i en kastrull.
Tillsätt rödvin, sky och fond. Sjud 10 minuter. Rör ner majsenan
utrörd i lite kallt vatten. Koka upp och smaka av såsen.

4: Stek lövbiffarna några minuter per sida till fin färg.
Salta och peppra.

5: Servera lövbiffen med ugnsstekta potatisklyftor, rödvinssås,
sallad, syltlök, cornichons (små,inlagda gurkor) och extra dijonsenap.

Tid; ca 30 minuter
.

Inga kommentarer: