Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Fruktig dessertwok ca 4 port

ca 350 g färsk ananas
1 äpple
2 persikohalvor på burk
2 bananer
smör till stekning
80 g tranbär (finns frysta)
2-3 msk flytande honung
1-2 msk pressad citronsaft
100 g björnbär (lätt upptinade)
stött kardemumma + mynta

1: Skär av skalet på ananasen, dela i klyftor,skär bort
mittstocken. Skär ut små trekanter. Kärna ur äpplet,
skär i tunna klyftor. Skär persikorna i mindre bitar och
skiva bananerna.

2: Hetta upp woken med smör, lägg i ananas och äpple.
Stek någon minut, tillsätt bananer och tranbär. Ringla
över honung och citronsaft, rör om,tillsätt björnbären
sist. Låt allt bli genomvarmt.
Servera genast med glass eller vispad grädde och kardemumma.
Garnera med mynta.

Tid; ca 25 minuter.

Inga kommentarer: