4½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kallt vatten
1½ dl kokande vatten
1½ msk gelantinpulver
4 dl kokosflingor
1½ msk kakaopulver
Blanda samman strö,florsocker och äggvita.
Rör ut gelantinpulvret i hälften av det kalla vattnet. Häll det kokande vattnet i gelantinblandningen och tillsätt resten av det kalla vattnet. (sammanlagt 3 dl).
Häll gelantinblandningen i sockerblandningen och sätt igång att vispa. Blandningen ska vispas tills den är riktigt seg och tjock.-Det kan ta minst 10 minuter med elvisp.
Blanda kokosflingorna medkakaon. Strö knappt hälften av denna blandning i en form som mäter minst ca 15x25 cm. Fördela blandningen jämnt så den täcker botten av formen.
Häll nu i socker-gelantinblandningen och fördela även den jämnt i hela formen. Ställ in i kylskåp ca 1 timme.
Ta fram formen och skär ut kuber. Doppa kanterna i den kokosblandning som blivit över, även i formen. Räcker inte det kan du ta lite extra flingor.
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1½ dl kallt vatten
1½ dl kokande vatten
1½ msk gelantinpulver
4 dl kokosflingor
1½ msk kakaopulver
Blanda samman strö,florsocker och äggvita.
Rör ut gelantinpulvret i hälften av det kalla vattnet. Häll det kokande vattnet i gelantinblandningen och tillsätt resten av det kalla vattnet. (sammanlagt 3 dl).
Häll gelantinblandningen i sockerblandningen och sätt igång att vispa. Blandningen ska vispas tills den är riktigt seg och tjock.-Det kan ta minst 10 minuter med elvisp.
Blanda kokosflingorna medkakaon. Strö knappt hälften av denna blandning i en form som mäter minst ca 15x25 cm. Fördela blandningen jämnt så den täcker botten av formen.
Häll nu i socker-gelantinblandningen och fördela även den jämnt i hela formen. Ställ in i kylskåp ca 1 timme.
Ta fram formen och skär ut kuber. Doppa kanterna i den kokosblandning som blivit över, även i formen. Räcker inte det kan du ta lite extra flingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar