Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Lammsoppa

Lammsoppa Lagas 1 dag i förväg.
----------------------------------
1 kg Lammkött
2½ l vatten
3 medelstora purjolökar, sköljda och skurna i skivor på 5 mm
3 morötter, skalade och skurna i tärningar på 2 cm
2 gula lökar, skurna i tärningar på 1 cm
2½ dl korngryn, välsköljda
2 vitlöksklyftor, krossade
mald svartpeppar
½ dl hackad persilja
persiljekvistar till garnering
__________________________________________________ __________
1. Avlägsna fett och senor från lammköttet och skär det i tärningar på 1 cm. Lägg köttet i en djup, tjockbottnad kastrull. Tillsätt vatten, grönsaker, och korngryn och låt koka upp

2. Sänk värmen, lägg på grytlocket och koka långsamt i 1 timme. Avlägsna skum som stiger upp till ytan.

3. Tillsätt vitlök och peppar,rör ner persilja och låt sjuda utan lock i 1 timme.

4. Servera i en varm terrin. Garnera med persilja.

Inga kommentarer: