Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Havrebullar

Detta behövs för ca 20 st:


3 dl havregryn
6 dl mjölk
50 g jäst
1 dl olja
1 msk socker
1½ tsk salt
ca 10-12 dl lantvetemjöl


Garnering:
1. Låt grynen svälla i hälften av mjölken minst 30 minuter.
2. Smula jästen i en bunke. Värm resten av mjölken och oljan till ca 37 grader. Rör ut jästen med degspadet.
3. Tillsätt grynblandningen, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Låt den jäsa ca 30 minuter.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i 20 delar. Forma delarna till runda bullar, pensla med vatten och doppa dem i havregryn. Lägg bullarna på smord plåt att jäsa ca 30 minuter.
5. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 6-8 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.

Inga kommentarer: