Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Saft på Svart Vinbär

 Saft 1


Har man riklig tillgång på svarta vinbär kan saft göras utan vatten.MINDRE sockermängd, 
annars kan det lätt bli gelé.   Nackdel: saften möglar lätt då flaskorna öppnats.
 Med vatten:
koka bären tills de saftar sig. Silas. Pressa saften ur bären. Mät avrunnen saft.
Blanda den mätta saften med sockret;400 g 
till var liter och låt det stå tills sockret har lösts. Koka saften 15 min.Skumma. 
Häll den heta saften i heta flaskor.
---------------------------------------------------------------------------------
Saft 2


Utan vatten i. Till var liter avrunnen saft - 400-500 g socker. Låt bären stå på sakta värme så att de 
mjuknar och saftar sig. Får rinna av. Pressa gärna ur saften. Mät avrunnen saftmängd. Låt sockret lösa sig.
Låt det koka kraftigt. 8-10 min. Häll den heta saften på rena heta flaskor. Korka till.

Inga kommentarer: