Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Broccolisoppa

Broccolisoppa    2-3 portioner


8 dl vatten
1 tärning grönsaksbulj.
300-400 g broccoli (fryst eller färsk)
1 msk mjöl
1 msk smör
1 dl mjölk eller grädde
2 äggulor
1 msk persilja eller gräslök
__________________________________________________
1. Koka upp vattnet i kastrull. Lägg i buljongen.


2. Under tiden hackas stjälkarna av broccolin smått och får sedan koka under lock ca 10 min.
   Lägg då i de ömtåliga gröna "blommorna",och låt också dem koka mjuka utan att spänsten i dem
   går förlorad. Ca 5 min.


3.Lyft ut broccolin med hålslev och red av soppan med en sammanknådad kula av smör/mjöl. Till 1 msk mjöl-
  1 rågad msk smör. 1 dl mjölk eller grädde vispas i.


4. Lägg tillbaka all broccoli och låt soppan bli genomhet.
   Servera riven ost till på bordet.


Vill man ha soppan riktigt simmig och mäktig kan man vispa i 2 äggulor tillsammans med grädde.

Inga kommentarer: