200 g digestivekex
75 g smör
100 g choklad
3 msk smör
2 msk starkt kaffe
4 dl vispgrädde
3/4 dl socker
400 g philadelphiaost
7 msk Bailey´s likör
7 st gelatinblad
1: Mixa kex och smör till en jämn deg.
2. Tryck ut degen i en form, ca 22 cm i diam, och ställ in i kylen
3: Smält choklad och smör i ett vattenbad. Rör ner kaffet.
Bred ut chokladkrämen över digestivebotten.
4: Vispa grädden och tillsätt socker. Blanda ner philadelphia-
osten och rör till en jämn smet. Tillsätt Bailey´s och blanda väl.
5: Lägg gelantinet i blöt i ca 5 minuter. Smält långsamt i en
kastrull med lite vatten i. Häll ner gelantinet i en fin stråle
i smeten och rör runt ordentligt.
6: Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen, minst 1 timme.
Tid; ca 30 minuter + 1 timme i kyl.
75 g smör
100 g choklad
3 msk smör
2 msk starkt kaffe
4 dl vispgrädde
3/4 dl socker
400 g philadelphiaost
7 msk Bailey´s likör
7 st gelatinblad
1: Mixa kex och smör till en jämn deg.
2. Tryck ut degen i en form, ca 22 cm i diam, och ställ in i kylen
3: Smält choklad och smör i ett vattenbad. Rör ner kaffet.
Bred ut chokladkrämen över digestivebotten.
4: Vispa grädden och tillsätt socker. Blanda ner philadelphia-
osten och rör till en jämn smet. Tillsätt Bailey´s och blanda väl.
5: Lägg gelantinet i blöt i ca 5 minuter. Smält långsamt i en
kastrull med lite vatten i. Häll ner gelantinet i en fin stråle
i smeten och rör runt ordentligt.
6: Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen, minst 1 timme.
Tid; ca 30 minuter + 1 timme i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar