Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Äppel-pepparkaka

3 äpplen
3 msk strösocker
175 g rumstemp. smör
2 dl farinsocker
1 msk sirap
3 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma
2 msk bakpulver
(OBS! ska vara matskedar)
2 tsk ingefära
2 tsk mald kryddnejlika
1 msk kanel

UGN:175¤

Gör så här: Skala,kärna ur och dela äpplena i mindre bitar. Koka dem mjuka på svag värme i kastrull eller i mikron utan extra vatten. Tillsätt sockret och rör äppelmoset slätt. Låt moset svalna. Rör smör,farinsocker och sirap fluffigt. Tillsätt äggen,ett i sänder. Blanda mjöl,bakpulver och kryddor. Rör ner äppelmoset varvat med mjölblandningen i äggsmeten. Grädda kakan i smord bröad form som rymmer 1½ L längst ner i ugnen ca 1 timme.

Inga kommentarer: