Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Kycklingfilé

Kycklingfilé


Bryn kycklingfiléer lätt i margarin. Dela filéerna i t.ex 3 bitar om de är stora.
Lägg över i en ugnssäker form. Krydda med örtkryddor. T.ex "franska örter"som är en örtkryddblandning.
paprika salt svartpeppar och persilja.
Lägg en klick margarin på varje filé.
Skiva lite porjolök fint och lägg den i en het panna en liten styund. Rör i den hela tiden.
Purjon ska inte bli bränd,den ska bara bli lätt att dela sönder i ringar.
Strö purjon över kycklingen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ställ in formen i ugnen på fals 1-2.  175 grader. ca 30 minuter
eller tills kycklingen är klar. Prova med sticka. Köttsaften skall vara klar och genomskinlig. EJ rosa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Servera med Quinoa,Couscous eller ris. sallad,inlagd tomat, kronärtskockashjärta inlagd och/eller 
annat gott till som du har. 


Sås: Turkisk/Grekisk yoghurt som du blandar ner lite "thai chili sauce" efter smak.

SMAKLIG MÅLTID.

Inga kommentarer: