Summa sidvisningar

lördag 7 juni 2014

Ekebykringlor

Ca 70 stycken  Ugn: 250 grader ca 5-6 minuter + ca 30 minuter jästid

6-8 dl vetemjöl
25 g jäst
200 g smör
1½ dl mjölk
pärlsocker

Häll 6 dl av mjölet i en bunke. Smula jästen i en liten pyts. Ljumma mjölken. Rör ut jästen med lite av den. Blanda ner jäst, mjölk och rumsvarmt matfett  i mjölet. Arbeta degen smidig. Ta upp den på bakbordet och knåda ytterligare med så mycket mjöl att degen just släpper hand och bakbord. Dela degen i 10 delar och rulla varje del till en längd. Dela längderna i 7 bitar och trilla varje bit till en ca 15 cm lång längd. Foga samman till en kringla och vänd i pärlsocker.
 Lägg kringlorna vart efter på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Låt dem jäsa ca 30 minuter och grädda dem ljusgula på mittfalsen i 250 graders ugnsvärme 5-6 minuter.

Källa: IcaKuriren

Inga kommentarer: