Summa sidvisningar

lördag 7 juni 2014

Lunchpepparkakor

Ca 70 st  Ugn: 175 grader ca 15 minuter.

3 dl socker
4 dl sirap
150 g smör
1 msk kanel
1 msk ingefära
3 ägg
1 dl mjölk
1,9 liter vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk hjorthornssalt

 Koka upp socker och sirap och häll det hett över matfett och kryddor. Vispa upp äggen med mjölken och rör ner det i fettblandningen. Låt massan svalna. Mät upp mjölet och blanda i bikarbonat och hjorthornssalt. Arbeta in mjölet i den kalla massan. Låt degen vila minst 1 dygn övertäckt med plastfilm. Rulla ut degen till stora runda bullar och lägg dem på smord plåt. Grädda mitt i ugnen vid 175 grader ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem torrt.

Källa: IcaKuriren

Inga kommentarer: