Summa sidvisningar

lördag 7 juni 2014

Smörkringlor

Ca 40 stycken  Ugn: 200 grader  10-15 minuter

200 g smör
4 dl mjöl
2 msk kallt vatten
2 msk vispgrädde
pärl-eller strösocker

 Lägg mjölet i en skål eller direkt på bakbordet. Finfördela det inte alltför mjuka smöret i mjölet med kniv eller med fingertopparna. Det skall bli en smågrynig massa. Gör en grop i mjölblandningen och häll i vatten och grädde. Arbeta snabbt ihop till en deg - den skall inte knådas, bara just hänga ihop.
 Lägg degen kallt någon timme eller till nästa dag. Kavla ut på mjölat bakbord till en ca ½ cm tjock kaka. Ta med mått ut kransar. Vänd dem i  strö-eller pärlsocker ( strösocker ger sötare kaka) och lägg på plåt. Antingen sköljd med kallt vatten eller med bakplåtspapper på. Grädda ringarna mitt i ugnen i 200 graders ugnsvärme 10-15 minuter.

Källa: IcaKuriren

Inga kommentarer: