Summa sidvisningar

lördag 15 januari 2011

Granola och Power-bar

Det här receptet på Granola hittade jag i ett gammalt hälso-magazin:   Ca 1 Liter.  UGN:150 grader

  • 4 dl fiberhavregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl grovhackade hasselnötter
  • ½ dl linfrön
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk färskpressad rapsolja
  • 2 msk honung
  • 2 msk vatten
  • ½ dl blandad torkad frukt
Blanda alla ingredienser - utom den torkade frukten - och sprid ut på en bakplåts-pappersklädd plåt. Sätt in plåten i ugnen på 150 grader, passa noga och rör om ibland. Ta ut granolan när den är gyllenbrun och blanda i den torkade frukten.
 Självklart kan man krydda granolan med en krydda man tycker om, till exempel kanel, kardemumma, saffran eller ingefära.
 Granolan passar bra att servera med turkisk yoghurt, smaksatt med lite äkta vaniljsocker eller citroncest (det yttersta skalet på citronen).


Näringsvärde per portion: enligt tidningen:
192 kcal; 13g fett, 6 g protein, 14 g kolhydrater
_____________________________________________________________
Power-bar:
Om du vill göra en egen power-bar, kan du blanda den färdiga granolan med vispad äggvita och grovhackad choklad (70% kakao). Bred ut smeten på en plåt och baka den i ugnen på 150 grader. Skär den sedan i lämpliga bitar och slå in i papper.



Inga kommentarer: