- 4 dl fiberhavregryn
- 1 dl solrosfrön
- ½ dl sesamfrön
- ½ dl pumpafrön
- ½ dl grovhackade hasselnötter
- ½ dl linfrön
- 1 msk farinsocker
- 2 msk färskpressad rapsolja
- 2 msk honung
- 2 msk vatten
- ½ dl blandad torkad frukt
Självklart kan man krydda granolan med en krydda man tycker om, till exempel kanel, kardemumma, saffran eller ingefära.
Granolan passar bra att servera med turkisk yoghurt, smaksatt med lite äkta vaniljsocker eller citroncest (det yttersta skalet på citronen).
Näringsvärde per portion: enligt tidningen:
192 kcal; 13g fett, 6 g protein, 14 g kolhydrater
_____________________________________________________________
Power-bar:
Om du vill göra en egen power-bar, kan du blanda den färdiga granolan med vispad äggvita och grovhackad choklad (70% kakao). Bred ut smeten på en plåt och baka den i ugnen på 150 grader. Skär den sedan i lämpliga bitar och slå in i papper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar