Summa sidvisningar

söndag 23 januari 2011

Kycklinggryta med paprika

4 portioner:

  • 900g kycklinglårfilé
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika 
  • 1 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 burk hela tomater (400g)
  • 1 tsk chiliflakes
  • olivolja, salt
1. Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i 3 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlök och lök.
2. Stek kycklingen i 2 msk olja med vitlök och lök i en stor stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt paprikan och stek ytterligare ca 2 minuter.
3. Blanda i tomat och chili. Dela tomaten i lite mindre bitar med en slev. Krydda med 1½ tsk salt. Låt koka ca 20 minuter under lock, rör då och då. Servera med valfritt tillbehör. T ex bulgur.

Inga kommentarer: