Summa sidvisningar

lördag 22 januari 2011

Majskyckling med brysselkål

2 portioner 30 minuter: UGN: 225 grader:

  • 1 msk olivolja
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 små kvistar rosmarin
  • flingsalt, peppar
  • 150 g lättkokt eller fryst brysselkål
  • 250 g klyftade förvällda potatisar
  • 200 g körsbärstomater på kvist
  • 300 g majskycklingbröst med skinn
  • 2 timjankvistar
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda olja, krossad vitlök, rosmarin, salt och peppar i en ugnssäker form. Rulla brysselkålen och potatisen i blandningen och lägg ner tomaterna. Peta in timjankvistarna under skinnet på kycklingen och bryn i torr stekpanna, först med skinnsidan neråt, ca 2 minuter på var sida. Lägg över i formen tillsammans med grönsakerna och rosta allt mitt i ugnen ca 20 minuter. Kolla med sticka att kycklingen är genomstekt. Skinnet ger saftighet och smak vid tillagningen, men bör inte ätas eftersom det är fett.

Inga kommentarer: