Summa sidvisningar

fredag 7 januari 2011

Vårrullar

Det här behövs för 12 st--40 minuter:

  • 1 pkt frysta filodegsplattor, 6 ark à 50x24 cm, 270g
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar
  • 350g fläskfärs
  • 1 msk rapsolja
  • ½ tsk sambal oelek
  • 2 msk kinesisk soja
  • salt, peppar
  • 100g färska böngroddar
  • matolja till stekning
Gör så här:
1. Låt degen tina. Riv morötterna grovt och strimla salladslöken.
2. Bryn färsen brun och smulig i olja i en het stekpanna. Tillsätt morötterna och salladslöken och låt fräsa med ett par minuter. Smaksätt med sambal oelek, soja salt och peppar och rör i böngroddarna. Låt svalna.
3. Dela varje filoark på mitten. Lägg en rågad matsked färsröra på degen vid sidan, vik in kanterna om röran och rulla ihop ganska hårt. Pensla kanten med vatten så det håller ihop.
4. Hetta upp en stor stekpanna eller wok och häll i matolja, ett par centimeters djup, och hetta upp. Lägg i vårrullarna med skarven neråt och stek dem gyllenbruna och frasiga runtom, 3-4 minuter. Stek vårrullarna i två omgångar. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera vårrullarna ljumma med lite sallad och chilisås.

Inga kommentarer: