Summa sidvisningar

måndag 31 januari 2011

Hallonparfait med mangosorbet

8-10 portioner   2 skålar en stor och en något mindre:

  • Parfait:
  • 5 äggulor
  • 6 msk florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 125 g frysta hallon
  • Fyllning:
  • 1½ liter mangosorbet
  • Dekoration:
  • 250 g blandade frysta bär
1. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Vispa grädden i en annan skål.
2. Mixa hallonen i en skål. Vänd ner grädden och hallonen i äggblandningen och blanda samman. Häll ner smeten i en 3-litersskål med rund botten.
3. Placera en 1½-litersskål i mitten på den stora bunken och tryck till lite lätt så att parfaiten fördelar sig jämnt runt den lilla skålen. Sätt inte skålen för långt ner i botten, där måste också vara ett tjockt lager parfait. Ställ i frysen 4 timmar.
4. Fyllning: Mjukrör sorbeten så att den blir smidig. Ta fram parfaiten, ta bort den lilla skålen. Fyll hålrummet med sorbeten, täck med plastfolie. Ställ allt i frysen minst 4 timmar.
5. Ta fram glassen ca 30 minuter före servering och ställ den i kylen. Stjälp upp parfaiten på fat. Skulle den inte släppa från skålen så doppa skålen hastigt i en skål med hett vatten, stjälp sedan upp. Dekorera med bär.

Inga kommentarer: