- Parfait:
- 5 äggulor
- 6 msk florsocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 6 dl vispgrädde
- 125 g frysta hallon
- Fyllning:
- 1½ liter mangosorbet
- Dekoration:
- 250 g blandade frysta bär
2. Mixa hallonen i en skål. Vänd ner grädden och hallonen i äggblandningen och blanda samman. Häll ner smeten i en 3-litersskål med rund botten.
3. Placera en 1½-litersskål i mitten på den stora bunken och tryck till lite lätt så att parfaiten fördelar sig jämnt runt den lilla skålen. Sätt inte skålen för långt ner i botten, där måste också vara ett tjockt lager parfait. Ställ i frysen 4 timmar.
4. Fyllning: Mjukrör sorbeten så att den blir smidig. Ta fram parfaiten, ta bort den lilla skålen. Fyll hålrummet med sorbeten, täck med plastfolie. Ställ allt i frysen minst 4 timmar.
5. Ta fram glassen ca 30 minuter före servering och ställ den i kylen. Stjälp upp parfaiten på fat. Skulle den inte släppa från skålen så doppa skålen hastigt i en skål med hett vatten, stjälp sedan upp. Dekorera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar