Summa sidvisningar

tisdag 25 januari 2011

Magdalenas punschbakelse

8 stycken:    UGN: 225 grader

  • 200g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 tsk smör, smält
  • 2 msk punsch
Fyllning:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • 2 tsk vaniljsocker
Dekoration:

  • 125g vinbär eller hallon
1. Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedaren. Tillsätt äggen ett i taget. Kör till en jämn smet. Tillsätt smöret och rör om.
2. Fördela smeten i mazarinformar. Grädda i mitten av ugnen,ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Droppa punsch över kakorna.
3. Vispa grädden tjock. Blanda den med kesella och smaksätt med vaniljsocker. Spritsa en klick på varje kaka och dekorera med vinbär.



Inga kommentarer: