Summa sidvisningar

torsdag 6 januari 2011

Ganacher-chokladtryffel med muscovadosocker

Ca 25 st:

  • 250g mörk choklad  (minst 70% kakao)
  • ½ dl vispgrädde
  • 100g mörkt muscovadosocker
  • 1½ msk honung
  • 40g smör
  • 1 msk konjak
  • kakaopulver
Gör så här:
1. Dag 1: Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, socker och honung. Smält smöret i den varma blandningen. Häll den varma blandningen över chokladen. Vispa smeten varsamt tills chokladen smält, tillsätt konjak.
2. Låt tryffeln stå tills den går att spritsa ut i längder på bakpapper. Ställ i kylen över natten
3. Dag 2: Skär längderna i lagom stora bitar och rulla dem med kakao i händerna.
Godbit från filmens värld från /H.V.

Inga kommentarer: