Summa sidvisningar

torsdag 6 januari 2011

Chèvregratinerad sparris

Det här behövs för 4 personer:   UGN 250 grader:

  • 500g grön sparris
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 200g chèvre (fransk getost)
  • 1 dl pumpakärnor (eller solroskärnor, pinjekärnor eller hackade valnötter)
Gör så här:
1. Skär av den nedersta delen på sparrisen.
2. Lägg sparrisen i en stor ugnssäker form. Blanda grädde, vin och smulad buljongtärning. Häll det över sparrisen. 
3. Skär osten i 4 skivor. Lägg dem på sparrisen. Strö över pumpakärnor.
4. Gratinera i övre delen av ugnen i 6-8 minuter. Servera med stekta småpotatisar och stekta körsbärstomater.

Inga kommentarer: