Summa sidvisningar

lördag 29 januari 2011

Chokladpaj

6-8 bitar  UGN: 200 grader:


Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 ägg
Fyllning:

  • 50 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad, hackad
  • 2 msk konc hallonsaft
Garnering:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk kakaopulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • chokladdekor
1. Arbeta samman mjöl, socker och smör till en smulig massa, i en matberedare eller för hand. Tillsätt ägg och blanda till en deg. Tryck ut den i en pajform, 22-24 cm i diam. Låt stå kallt 30 minuter. Nagga bottnen med gaffel och grädda  mitt i ugnen 20 minuter. Låt kallna.
2. Fyllning:  Smält smöret. Blanda i grädde och hetta upp. Dra kastrullen från värmen och rör ner choklad till en slät smet. Blanda i saft. Fördela i pajskalet och täck med plastfolie. Låt stå kallt över natten.
Garnering: Vispa grädden med kakao och vaniljsocker. Spritsa den på tårtan och garnera med choklad.



Inga kommentarer: