Goda bullar med massor av nyttiga fiber!
Ingredienser:
5 dl Mjölk
150 g Smör
ca: 2 Nypor salt
1 dl Strösocker
50 g Jäst
7 dl Vetemjöl
4 Skopor Psyllium Husk, Natures
5 dl Mjölk
150 g Smör
ca: 2 Nypor salt
1 dl Strösocker
50 g Jäst
7 dl Vetemjöl
4 Skopor Psyllium Husk, Natures
Gör så här:
Smält smöret, häll ner mjölken värm till 37 grader.
Vispa ner Psyllium och låt svälla i ca: 30 min.
Smula ner jästen i en bunke, ha i socker och salt
sedan ner med psylliumsmeten.
Rör tills jästen löst sig.
Rör sedan i ca: 2 dl vetemjöl i taget,
låt sedan allt jäsa i 30 min.
Stjälp sedan upp degen på mjölat bakbord
och knåda den slät. Forma till bullar eller vetelängd.
Låt sen bullar eller längd jäsa ytterligare 30 min på plåt.
Pensla sedan och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i
ca: 10 till 15 min.
Vispa ner Psyllium och låt svälla i ca: 30 min.
Smula ner jästen i en bunke, ha i socker och salt
sedan ner med psylliumsmeten.
Rör tills jästen löst sig.
Rör sedan i ca: 2 dl vetemjöl i taget,
låt sedan allt jäsa i 30 min.
Stjälp sedan upp degen på mjölat bakbord
och knåda den slät. Forma till bullar eller vetelängd.
Låt sen bullar eller längd jäsa ytterligare 30 min på plåt.
Pensla sedan och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i
ca: 10 till 15 min.
Gott och lite nyttigare.
Jormas recept
Jormas recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar