Summa sidvisningar

måndag 31 januari 2011

Sprödstekt västerbottenslax

4 portoner

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 1 ägg
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 2 msk smör
  • 1 msk matolja
Sås:

  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hollandaisesås
  • 1 msk finhackad dill
Dekoration: 

  • Stenbitsrom, 
  • lime
1. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik. Vispa upp ägget med en gaffel i en annan tallrik. Vänd laxen först i mjölblandningen, därefter i ägg och sist i ost. Ställ fisken kallt en stund.
2. Stek laxen på svag värme i smör och olja 4 min på varje sida. Dekorera med rom och limeskiva.
3. Hacka räkorna grovt. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pressad potatis, wokade sugar snaps och paprikastrimlor.

Inga kommentarer: