Summa sidvisningar

torsdag 6 januari 2011

Crabmixpaj med räkor

4 portioner  UGN 200 Grader:
Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125g smör
  • 2 msk iskallt vatten
Fyllning:

  • 300g färskost
  • 2 ägg
  • 3 msk hackad dill
  • ½ citron, skal och saft
  • 1 pkt crabmix, 250g
Dekoration:

  • ½ citron
  • 20 skalade räkor
  • gräslök
Gör så här:
1. Pajskal: Mixa ingredienserna till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Använd gärna en avlång form med motsvarande mått.
2. Fyllning: Rör samman färskost, ägg, dill, citronskal och-saft till en jämn smet. Ta bort plasten på crabmixen och skär i bitar. Rör ner dem i fyllningen. Bred ut den i pajskalet och grädda ca 30 minuter tills fyllningen stelnat. Låt svalna av något före garnering och servering.
3. Dekorera pajen fint med citronklyftor, räkor och lite gräslök.

Inga kommentarer: