Summa sidvisningar

lördag 8 januari 2011

Orientalisk fläskfilé med banan och curry

Det här behövs för 4 portioner:

  • 500g fläskfilé
  • salt, svartpeppar
  • 3 tsk röd thailändsk curry (malen)
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 1 liten gul lök finhackad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2½ dl grädde
  • 3 tsk pressad apelsin
  • 2 fasta bananer
  • couscous
  • grönsallad
  • 1 apelsin, skalad och klyftad
  • broccoli
Gör så här:
Skär filén i centimetertjocka skivor och stek dem helt färdiga. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet åt sidan och håll varmt. Hetta upp en traktörpanna med 1 msk smör och 2 tsk av curryn. Fräs lök och paprika mjuka. Smula över buljongtärningen. Häll på grädde och apelsinsaft och låt koka ihop några minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.
Skiva och stek bananerna och pudra över 1 tsk curry.
Servera med couscous, apelsinklyftor och broccoli.

Inga kommentarer: