Summa sidvisningar

tisdag 25 januari 2011

Saras rosa pariservåfflor

Ca 18 dubbla våfflor: UGN: 225 grader:

  • 4 dl vetemjöl
  • 200g smör
  • 1 dl kaffegrädde
  • 3 droppar röd hushållsfärg
Fyllning:

  • 150g smör rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 dl hallon, mosade
1. Mät upp mjölet i en skål. Finfördela smöret i mjölet, tillsätt grädde och hushållsfärg och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Det går utmärkt i matberedaren med kniven monterad. Låt degen vila kallt.
2. Kavla ut degen till en knapp ½ cm tjock kaka. Ta ut kakor med ett runt mått, ca 6 cm i diameter.
3. Kavla ut kakorna i socker med en kruskavel till ovala kakor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen, ca 8-10 minuter. Låt dem kallna på galler.
4. Rör samman smör, florsocker, äggula och limeskal till en jämn smet. Mosa hallonen och blanda i smörkrämen. Lägg ihop kakorna två och två med krämen emellan.

Inga kommentarer: