- 75g rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 1 ägg
- 75g mörk blockchoklad
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl gräddfil
- 3 dl kaffegrädde
- 3 dl kokosflingor
- 1 krm salt
- 3 msk strösocker
- 2 tsk potatismjöl eller arrowrot
- 3 äggulor
- 100g mörk blockchoklad
- 1 msk matolja
- ananasbitar färska eller på burk
- ev kokos
1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget under omrörning. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt den under omrörning.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten tillsammans med gräddfil. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Prova med en sticka att kakan är klar. Låt den svalna.
4. Kokoskräm: Hetta upp grädden och kokosflingorna till kokpunkten. Låt blandningen rinna av genom en sil.
5. Häll kokosmjölken i en tjockbottnad kastrull. Rör ner salt, socker, potatismjöl och äggulor. Låt blandningen sjuda på svag värme tills den tjocknar. Den får INTE koka. Låt krämen svalna.
6. Dela kakan mitt itu i två delar. Lägg ihop bottnarna med krämen emellan.
7. Glasyr: Smält chokladen över vattenbad med matoljan. Bred chokladen på kakan och lägg på lagom stora bitar väl avrunnen ananas. Strö på kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar