Summa sidvisningar

måndag 3 januari 2011

Hawaii-rutor

Ugn: 175 graderca 20 st 

  • 75g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 75g mörk blockchoklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl gräddfil
Kokoskräm:

  • 3 dl kaffegrädde
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 krm salt
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl eller arrowrot
  • 3 äggulor
Glasyr:

  • 100g mörk blockchoklad
  • 1 msk matolja
  • ananasbitar färska eller på burk
  • ev kokos
Gör så här:
1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget under omrörning. Smält chokladen över vattenbad och tillsätt den under omrörning.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten tillsammans med gräddfil. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Prova med en sticka att kakan är klar. Låt den svalna.
4. Kokoskräm: Hetta upp grädden och kokosflingorna till kokpunkten. Låt blandningen rinna av genom en sil.
5. Häll kokosmjölken i en tjockbottnad kastrull. Rör ner salt, socker, potatismjöl och äggulor. Låt blandningen sjuda på svag värme tills den tjocknar. Den får INTE koka. Låt krämen svalna.
6. Dela kakan mitt itu i två delar. Lägg ihop bottnarna med krämen emellan.
7. Glasyr: Smält chokladen över vattenbad med matoljan. Bred chokladen på kakan och lägg på lagom stora bitar väl avrunnen ananas. Strö på kokos.

Inga kommentarer: