Afrikansk fiskrätt
2 portioner 15 minuter:
- 300 g vit fiskfilé, t ex torsk eller hoki
- salt, peppar
- 1 uppvispad äggvita
- 1 msk kokosflingor
- ½ msk rapsolja
- 2 dl Kelda Oriental currysoppa
- ½ skivad banan
- 5 cm tärnad gurka
- ½ tärnad röd paprika
- 1 dl fryst tärnad mango
- 1 msk jordnötter
- 1 msk russin
- 2 strimlade salladslökar
Servera med:
- 2 dl fullkornsris och en blandad sallad
Skär fisken i tärningar, ca 3x3 cm. krydda och vänd i äggvita och strössla med kokos. Stek i olja (medelvärme) så fisken får fin färg. Häll soppan runt fisken och koka upp. Lägg ner frukt, grönsaker och nötter och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar