Summa sidvisningar

söndag 30 januari 2011

Grön ärtpuré med räkor

4 portioner:

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1½ msk maizena majsstärkelse (är helt glutenfri)
  • 6 dl vatten
  • ½ msk citronsaft
  • 1½ tärning hönsbuljong
  • 500 g frysta gröna ärter
  • 1 dl cider
Tillbehör:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk riven pepparrot
  • skalade räkor
  • dillkvist
1. Skala och hacka löken, fräs den i smöret. Rör i maizena majsstärkelse. Tillsätt vatten. citronsaft och buljongtärning, låt koka upp. Tillsätt ärterna och låt på nytt koka upp (låt dem inte stå på värmen, då förlorar de den gröna färgen).
2. Mixa soppan slät i matberedare. Värm hastigt i kastrull och tillsätt cidern. Vispa grädden och smaksätt med pepparrot. Dekorera med några räkor och dill i varje skål. Servera med grissini eller andra brödpinnar.
  Kan förberedas och värmas vid serveringen.

Inga kommentarer: