Summa sidvisningar

lördag 22 januari 2011

Broccoli

Därför är broccoli så bra:    från en häslotidningen MåBra:

  • Skyddar mot hjärtsjukdom  på grund av sitt rika innehåll av C.-vitamin, fibrer, folat och flavonoider.
  • Är bra för skelettet och motverkar benskörhet eftersom det innehåller mycket kalium.
  • Broccoli, och ännu hellre broccoligroddar, innehåller ämnet sulforafan som stoppar tillväxt av magsårsbakterien helicobacter pylori.
  • Innehåller nyttigt K-vitamin, betakaroten och selen.
  • Sulforafan och ämnena isotiocyanater och indoler hämmar cancercelldelning och skyddar mot bröst-,tjock- och ändtarmscancer.
  • Kryllar av antioxidanter som oskadliggör farliga så kallade fria radikaler och hämmar infektioner.
TIPS!
Koka inte broccoli
mer än 10 minuter för då försvinner den medicinska effekten. Ångkoka så bevarar du näringen bäst.



Inga kommentarer: