- 2 dl ljust & milt fullkornsmjöl
- 2 tsk salt
- 3 dl kokande vatten
- 4 dl kallt vatten
- 25g jäst
- 1 msk honung
- 5 dl ljust & milt fullkornsvetemjöl
- 9 dl vetemjöl
1. Häll 2 dl fullkornsvetemjöl i en skål med saltet. Häll över kokande vatten och rör om. Låt stå 15 minuter.
2. Tillsätt kallt vatten, rör om och kontrollera att det inte är varmare än 37 grader. Smula i jästen och rör i honungen.
3. Arbeta in fullkornsmjölet och det mesta av vetemjölet. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
4. Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar. Platta ut varje bit till en platta och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 40 minuter.
5. Skär ett par snitt med en vass kniv och grädda i 5 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i 30 minuter.
TIPS!
KNACKA I BOTTEN PÅ BRÖDEN, LÅTER DE IHÅLIGA ÄR DE KLARA.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar