Summa sidvisningar

torsdag 20 januari 2011

Rågflingebullar

  • 50g jäst
  • 50g smör
  • 4 dl vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ dl farinsocker
  • 6 dl rågflingor
  • 9 dl vetemjöl
Pensling:

  • vatten
  • rågflingor
1 Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt vattnet. Värm till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
2. Tillsätt filmjölk, salt, farinsocker, rågflingor och det mesta av vetemjölet.
3. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord.
4. Dela i 30 bitar och rulla bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.
5. Pensla med vatten och strö på rågflingor. Grädda i ca 10 minuter.

Inga kommentarer: