Summa sidvisningar

torsdag 6 januari 2011

Fylld lövbiff

Det här behövs för 3 portioner:

  • 3 stora skivor lövbiff eller 6 mindre
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 100g nötfärs
  • salt, peppar
  • 1 burk (180g) champinjonkräm
Garnityr:

  • 1 tomat
  • 100g färska champinjoner i skivor
  • 3 msk klippt persilja
1. Bred ut lövbiffarna på en skärbräda. Skala och hacka löken mycket fint. Bryn den i stekpanna tillsammans med nötfärsen. Salta och peppra lätt. Tillsätt champinjonkrämen och smaka av. Den fina champinjonsmaken får inte slås ihjäl av för stark kryddning.
2. Fördela fyllningen på lövbiffarna. Vik ihop dem och tryck till kanterna.
3. Hetta upp en stekpanna och låt matfettet få färg. Stek biffarna ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra lätt. Lägg upp dem på fat.
4. Vispa ur pannan med lite vatten. Sila skyn och häll den över.
5. Lägg en skiva tomat på varje biff, champinjonskivorna ovanpå och strö rikligt med persilja över svamp och tomat.

Inga kommentarer: