Summa sidvisningar

torsdag 20 januari 2011

Salladspasta

2 portioner 15 minuter:

  • 1 grillad röd paprika
  • 100g fiberpasta, okokt
  • 2 skållade, skalade tomater
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • grovhackad rucolasallad
  • 5 cm tärnad gurka
  • ½ dl strimlad färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt, peppar
  • 2 msk färskriven parmesanost
Rosta paprikan under grillelementet tills skalet är svart. Ta bort allt skal och kärnor under rinnande kallt vatten. Eller använd färdiggrillad på burk (ej i olja). Skär i bitar. Koka pastan. Tärna tomaterna och blanda med paprika, lök, vitlök, sallad, gurka och basilika. Vispa ihop oljan med vinäger, salt och peppar och blanda med grönsakerna. Häll allt över den nykokta pastan och strö osten över.

Inga kommentarer: