Saffransrisotto
2 portioner 30 minuter
- 1 liten hackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 dl arboriris
- ½ pkt saffran, 0,25g
- ½ dl vitt vin
- 5 dl kokande grönsaksbuljong
- 200g fryst skaldjursmix
- 75g strimlade sockerärter
- 2 msk riven parmesanost
Servera med:
Fräs löken tills den är genomskinlig i hälften av oljan. Rör ner ris och saffran, fräs någon minut. Späd med vinet som får koka in. Späd med buljongen lite i taget och rör ofta i riset tills nästan all vätska absorberats. Fräs skaldjuren i resten av oljan och vänd ner ärterna mot slutet så att de blir varma. Rör ner osten i riset och blanda med skaldjuren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar