Summa sidvisningar

onsdag 26 januari 2011

Saffransrisotto

2 portioner  30 minuter

  • 1 liten hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl arboriris
  • ½ pkt saffran, 0,25g
  • ½ dl vitt vin
  • 5 dl kokande grönsaksbuljong
  • 200g fryst skaldjursmix
  • 75g strimlade sockerärter
  • 2 msk riven parmesanost
Servera med:

  • Blandad sallad
Fräs löken tills den är genomskinlig i hälften av oljan. Rör ner ris och saffran, fräs någon minut. Späd med vinet som får koka in. Späd med buljongen lite i taget och rör ofta i riset tills nästan all vätska absorberats. Fräs skaldjuren i resten av oljan och vänd ner ärterna mot slutet så att de blir varma. Rör ner osten i riset och blanda med skaldjuren.

Inga kommentarer: