- 3 dl ris
- 1 fänkålsstånd
- 2 morötter
- 500g skaldjursmix
- 1 msk olivolja
- ½ dl hackad dill
- 2 dl turkisk el grekisk yoghurt (går bra med vanlig matyoghurt eller gräddfil)
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ citron, skal och saft
- 2 msk hackad dill
- salt, peppar
1. Koka riset enl anvisn på förpackningen.
2. Ansa och skiva fänkålen tunt. Skala och strimla morötterna. Fräs skaldjursmixen i olivoljan i wokpanna eller i en stor stekpanna. Tillsätt fänkål, morötter, dill och ris. Låt allt bli varmt.
3. Sås: Blanda yoghurt, vitlök, citronskal och -saft samt hackad dill, smaka av med salt och peppar. Servera såsen till rissalladen eller rör ner den i rätten. Garnera gärna med citronklyftor och dillvippor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar