Summa sidvisningar

torsdag 6 januari 2011

Skaldjurssallad med citron-yoghurtsås

4 portioner:

  • 3 dl ris
  • 1 fänkålsstånd
  • 2 morötter
  • 500g skaldjursmix
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl hackad dill
Sås:

  • 2 dl turkisk el grekisk yoghurt (går bra med vanlig matyoghurt eller gräddfil)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ citron, skal och saft
  • 2 msk hackad dill
  • salt, peppar
Gör så här:
1. Koka riset enl anvisn på förpackningen.
2. Ansa och skiva fänkålen tunt. Skala och strimla morötterna. Fräs skaldjursmixen i olivoljan i wokpanna eller i en stor stekpanna. Tillsätt fänkål, morötter, dill och ris. Låt allt bli varmt.
3. Sås: Blanda yoghurt, vitlök, citronskal och -saft samt hackad dill, smaka av med salt och peppar. Servera såsen till rissalladen eller rör ner den i rätten. Garnera gärna med citronklyftor och dillvippor.

Inga kommentarer: