Summa sidvisningar

lördag 7 juni 2014

Mor Anna kransar

Ca 40 stycken   Ugn: 200-225 grader  ca 8 minuter

150 g smör, helst osaltat
55 g (4 msk) socker
1 äggula
230 g (3 3/4 dl) vetemjöl

Pensling: 
1 äggvita, 3/4 dl sötmandel

Rör smöret med sockret tills det blir vitt och poröst. Tillsätt äggulan och rör i mjölet. Låt degen stå kallt en stund att stelna till. Dela den i fyra delar och rulla ut till längder. Dela dessa i 10 lika stora delar och rulla varje bit till en ca 15 cm lång rulle. Fäst ihop varje deglängd till en krans. Pensla dem med lätt uppvispad äggvita och vänd den penslade sidan i skållad mycket finhackad mandel.
 Lägg dem på smord eller bakplåtspappersklädd plåt och grädda kransarna mitt i ugnen vid 200-225 graders ugnsvärme. De skall bli ljusgula och det tar ca 8 minuter.

Källa: IcaKuriren

Inga kommentarer: