Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Kycklingwok

Asiatisk Kycklingwok.ca 4 port.
-------------------------------
ca 300g strimlad kycklingfilé
smör/olja till stekning
2-3 msk röd currypasta
salt,peppar
1 purjolök
ca ½ huvud romanesco (korsning
mellan broccoli och blomkål) eller
ett huvud broccoli
1 röd paprika
1 huvud bok choy/pak choy (asiatisk
sallad) eller ½ mindre kinakålhuvud
ca 250 g färsk ananas
ca 2 cm skalad och fint riven
färsk ingefära
2 fint rivna vitlöksklyftor
1 liten burk kokosmjölk (165 g)

1: Stek kycklingstrimlorna i en het wok eller stor panna
i matfett,tillsätt currypasta under omrörning,krydda med
salt/peppar. Ta upp strimlorna och lägg i separat skål så länge.

2: Strimla purjo.Skär övriga grönsaker i mindre bitar,men inte
för smått för då tappar de sin spänst och blir mer kokta.
Skär av kanterna på ananasen, dela,ta bort mittenstocken
och skär i stora klyftor. Skär ut små trekantiga bitar.

3: Hetta upp woken med olja, tillsätt strimlad purjo
och små buketter romanesco. Stek några minuter under omrörning.
Tillsätt paprika,pak choy och ananas. Tillsätt kyckling,
ingefära,vitlök och häll i kokosmjölken.
Smaka av med mer kryddor,ev currypasta.
Låt allt bli genomvarmt och servera genast.

Tid; ca 25 minuter.

Inga kommentarer: