För ca 4 portioner.
1 st aubergine
1/2 dl olivolja
2 st gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2 gurka
1/2 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
OMELETT:
6 ägg
6 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
hackad persilja
1. Skär auberginen i sockerbitsstora tärningar. Stek dem i olja tills de är svagt bruna. Ta upp dem.
2. Hacka och fräs lök och vitlök i olja tills de är glansiga. Rör ner hackad paprika och gurka. Låt det mjukna på svag värme.
3. Tillsätt tomatkross,salt,kryddor och den stekta auberginen. Sjud ca 15 minuter.
4. Vispa samman omelettsmeten och häll den i en varm stekpanna med lite olja. Stek på svag värme. Blanda försiktigt ner ratatouillen. Rör lätt med en gaffel.
1 st aubergine
1/2 dl olivolja
2 st gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2 gurka
1/2 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
OMELETT:
6 ägg
6 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
hackad persilja
1. Skär auberginen i sockerbitsstora tärningar. Stek dem i olja tills de är svagt bruna. Ta upp dem.
2. Hacka och fräs lök och vitlök i olja tills de är glansiga. Rör ner hackad paprika och gurka. Låt det mjukna på svag värme.
3. Tillsätt tomatkross,salt,kryddor och den stekta auberginen. Sjud ca 15 minuter.
4. Vispa samman omelettsmeten och häll den i en varm stekpanna med lite olja. Stek på svag värme. Blanda försiktigt ner ratatouillen. Rör lätt med en gaffel.
5. Strö över persilja och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar