Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Surdegsalimpa

Surdegsbröd 2 limpor     200¤  30 minuter

8 dl rågsikt
4 dl vetemjöl
25 gram vanlig jäst
vatten,majsolja,salt
___________________________
Dag 1: Smula jästen i ½ dl ljumt vatten. Rör ½ dl rågsikt i vattnet och jästen. Låt det stå i
       köket till nästa dag.


Dag 2: Ta den lilla "surdegen" och blanda den med 6,5 dl rågsikt och 4 dl vetemjöl. 
       3½ dl ljummet vatten och 1 msk majsolja (solrosolja) plus 2½ tsk salt.


 Knåda detta till smidig deg. Låt det jäsa 30 minuter i bunken. Ta upp degen på mjölat bakbord
 och gör 2 släta limpor av degen. Lägg dem på smord plåt. Jäs limporna 30 minuter på plåten.
 Grädda dem i 200¤ 30 minuter.

Inga kommentarer: