Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Marängtårta

3 st äggulor
1/½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
5 msk mjölk
1/2 dl smält avsvalnat smör el marg.
2/½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

MARÄNG
3 st äggvitor
1/½ dl strösocker
ca 2/½ dl hackade hasselnötter eller strö på flagad mandel

FYLLNING:3 dl vispgrädde.

Vispa äggulor,socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölken,det smälta fettet och sist mjölet blandat med bakpulvret.
Bred ut smeten i en väl smord och bröad långpanna. Ca 25x35 cm.
Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner sockret. Bred marängen över kakan och strö över hackade nötter eller flagad mandel.
Grädda i 175 grader 20-25 min.
Dela kakan på mitten när den kallnat,och lägg ihop bottnarna med vispad grädde emellan.

Inga kommentarer: