Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Mjuk kaka i rutor. Ett gammalt recept.

200 g mjukt smör/margarin
drygt 1 dl socker,100 g
2 äggulor
knappt 6 dl vetemjöl, 350 g

FYLLNING:
ca 2 dl hallonsylt
2 äggvitor
knappt 2½ dl socker
200 g riven kokos

1. Rör matfett och socker poröst.
2. tillsätt äggulorna,en i taget. Arbeta in mjölet. Låt degen vila kallt en stund.
3. Kavla degen lika stor som ett bakplåtspapper och lägg den på en plåt.
4. Bred över ett jämnt lager hallonsylt.
5. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret undan för undan,tills smeten är som en fast maräng. Vänd försiktigt ner kokosflingorna. Bred kokosmarängen ovanpå hallonsylten.
6. Grädda mitt i ugnen,200 grader,10-15 minuter. Pasa så att inte ytan får för mycket färg! Placera i så fall en tom plåt ovanför kakan,så hindras värmen en aning.
7. Låt kakan svalna på plåten. Skär den sedan med vass kniv i lagom stora bitar.  

Inga kommentarer: