200 g Maryland cookies (gärna de som är helt i choklad)
75 g smör
200 g choklad
5 dl vispgrädde
3/4 dl socker
400 g Philadelphiaost
7 st gelatinblad
1: Mixa kakorna med smöret till en deg.
2:Tryck ut i en form, ca 22 cm i diam. Ställ in i kylen så att degen stelnar.
3: Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden och tillsätt socker.
Blanda ner philadelphiaosten och rör ut till en jämn smet.
Häll ner chokladen och blanda väl.
4: Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Smält dem
långsamt i en kastrull med lite vatten i. Blanda ner gelantinet
i chokladsmeten med en fin stråle. Blanda väl.
5: Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen så den stelnar, minst 1 timme.
Är god som den är,kan också serveras med lite färska bär.
Tid; ca 30 minuter + 1 timme i kyl.
75 g smör
200 g choklad
5 dl vispgrädde
3/4 dl socker
400 g Philadelphiaost
7 st gelatinblad
1: Mixa kakorna med smöret till en deg.
2:Tryck ut i en form, ca 22 cm i diam. Ställ in i kylen så att degen stelnar.
3: Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden och tillsätt socker.
Blanda ner philadelphiaosten och rör ut till en jämn smet.
Häll ner chokladen och blanda väl.
4: Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Smält dem
långsamt i en kastrull med lite vatten i. Blanda ner gelantinet
i chokladsmeten med en fin stråle. Blanda väl.
5: Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen så den stelnar, minst 1 timme.
Är god som den är,kan också serveras med lite färska bär.
Tid; ca 30 minuter + 1 timme i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar