Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Chokladcheesecake

200 g Maryland cookies (gärna de som är helt i choklad)
75 g smör

200 g choklad
5 dl vispgrädde
3/4 dl socker
400 g Philadelphiaost
7 st gelatinblad

1: Mixa kakorna med smöret till en deg.

2:Tryck ut i en form, ca 22 cm i diam. Ställ in i kylen så att degen stelnar.

3: Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden och tillsätt socker.
Blanda ner philadelphiaosten och rör ut till en jämn smet.
Häll ner chokladen och blanda väl.

4: Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Smält dem
långsamt i en kastrull med lite vatten i. Blanda ner gelantinet
i chokladsmeten med en fin stråle. Blanda väl.

5: Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen så den stelnar, minst 1 timme.
Är god som den är,kan också serveras med lite färska bär.

Tid; ca 30 minuter + 1 timme i kyl.  

Inga kommentarer: