3 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g smält avsvalnat smör
2 msk starkt kaffe
UGN: 175 grader
GLASYR:
1/½ dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk smält smör
2 msk starkt kaffe
kokosflingor eller hackade nötter
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl,bakpulver,kakao och vaniljsocker väl. Rör ner det i äggsmeten.
Tillsätt det avsvalnade smöret och kaffet. Blanda väl,men arbeta inte mer än som behövs.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna eller form,ca 20x30 cm. Grädda genast i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Pröva med en sticka att kakan är färdig. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper.
Blanda alla ingredienserna till glasyren och bred ut den över kakan. Strö på kokos.
När glasyren stelnat, skär du kakan i ca 28 bitar och du har snabbt en läcker kaka att bjuda till kaffet.
Tips!!!
Delar du kakan i två delar och lägger lite vispad grädde och frukt mellan delarna,får du en riktig kalastårta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar