Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Chokladrutor

3 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g smält avsvalnat smör
2 msk starkt kaffe

UGN: 175 grader

GLASYR:
1/½ dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk smält smör
2 msk starkt kaffe
kokosflingor eller hackade nötter

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda mjöl,bakpulver,kakao och vaniljsocker väl. Rör ner det i äggsmeten.

Tillsätt det avsvalnade smöret och kaffet. Blanda väl,men arbeta inte mer än som behövs.

Bred ut smeten i en bakpappersklädd liten långpanna eller form,ca 20x30 cm. Grädda genast i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Pröva med en sticka att kakan är färdig. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper.

Blanda alla ingredienserna till glasyren och bred ut den över kakan. Strö på kokos.

När glasyren stelnat, skär du kakan i ca 28 bitar och du har snabbt en läcker kaka att bjuda till kaffet.

Tips!!!
Delar du kakan i två delar och lägger lite vispad grädde och frukt mellan delarna,får du en riktig kalastårta.

Inga kommentarer: