500 g mjäll rabarber
175 g margarin
2/½ dl socker
3 st ägg
2/½ dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
GARNERING:
2 dl florsocker
1/2 msk konjak
ca 1 msk vatten
mandelspån
Börja med att ansa rabarbern och skär den i ca 3 cm långa bitar.
Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda samman vetemjöl och bakpulver. Rör ner det omväxlande med det smälta margarinet i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad ca 1/½ litersform. Stick ner rabarberbitarna tätt i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Om kakan vill bli mörk, så täck den med lite aluminiumfolie.
Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälpes upp och får svalna.
Rör samman florsocker,konjak och vatten till glasyren och bred den över kakan. Strö över lite mandelspån.Kakan går att frysa utan glasyr.
175 g margarin
2/½ dl socker
3 st ägg
2/½ dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
GARNERING:
2 dl florsocker
1/2 msk konjak
ca 1 msk vatten
mandelspån
Börja med att ansa rabarbern och skär den i ca 3 cm långa bitar.
Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda samman vetemjöl och bakpulver. Rör ner det omväxlande med det smälta margarinet i äggsmeten.
Häll smeten i en smord och bröad ca 1/½ litersform. Stick ner rabarberbitarna tätt i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Om kakan vill bli mörk, så täck den med lite aluminiumfolie.
Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälpes upp och får svalna.
Rör samman florsocker,konjak och vatten till glasyren och bred den över kakan. Strö över lite mandelspån.Kakan går att frysa utan glasyr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar