Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Spansk kycklinggryta

Det här behövs för 4 portioner

2 fp kycklingben,ca 500 g -vi hade filé som vi delade i mindre bitar.
1-2 msk smör
1 tsk salt -eller lite mindre.
1 krm svartpeppar
½ tsk paprikapulver
1 gul lök
1 fp saffran, 0,5 g
2-3 dl långkornigt ris
4-5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
100 g skalade räkor - = ca 250 g med skal.
1 röd paprika

Gör så här:

Tina kycklingen om de är frysta. Bryn dem runt om i lite av smöret i en stekpanna på medelstark värme. Salta och krydda.
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i resten av smöret i en låg vid gryta. Blanda i saffran och ris. Späd med vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt det koka upp.
Lägg över kycklingen i risgrytan och låt alltsammans koka på svag värme under lock tills vätskan kokat in och kycklingen är helt genomkokt, ca 20 minuter.
Skala räkorna. Kärna ur, skölj och strimla paprikan.
Blanda ner räkor och paprika i den varma grytan och servera 
genast

Inga kommentarer: